instagram arrow-down
Denis Doeland

Hoofdstukken

Over de auteur

Denis Doeland in het kort: Slashie, Auteur, Blogger, Business & Industry Hacker, Disruptor, Maven, Numerati, Speaker en Transformer …

Digitaal Vermogen

Denis helpt organisaties met het laten groeien van het digitaal vermogen (of digitale vermogen). Dit zijn de rechten en niet-fysieke middelen bestaande uit digitale verbindingen en contextuele data, die een onderneming competitief voordeel in de markt geeft, welke een financiële waarde vertegenwoordigt doordat het huidige en toekomstige kasstromen optimaliseert en versnelt.

Het toepassen van nieuwe technologie zou voor iedere organisatie moeten leiden tot efficiëntere en effectievere processen, het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten, omzetgroei en waardevermeerdering. Ben je als organisatie in staat de drie kernelementen (kracht, macht en potentie) van het digitale vermogen inzichtelijk te maken, dan wordt het digitale veranderingsproces voor mensen in een organisatie zonneklaar: er is een duidelijke richting voor de digitale verandering.

“Ben je als organisatie in staat de drie kernelementen (kracht, macht en potentie) van het digitale vermogen inzichtelijk te maken, dan wordt het digitale veranderingsproces voor mensen in een organisatie zonneklaar: er is een duidelijke richting voor de digitale verandering.”

DENIS DOELAND

Breed toepasbaar

Digitaal Vermogen is toepasbaar in allerlei branches: Balr., Kakhiel, Rumag, Hardwell, Armin Van Buuren, Dj Sam Feldt, Spinnin’ Records, ID&T, New York Times, NPO, Talpa, Voetbal International, Touzani, KLM, NRC, Neymar, Top Notch en Paradiso zijn enkele voorbeelden waar het gedachtengoed op losgelaten is.

Om aan de slag te kunnen met de digitale verandering is het van belang om te beseffen dat deze verandering uit drie fundamentele kernelementen bestaat. Kracht: het kwantificeerbare deel van het eigen ecosysteem over tijd. Oftewel hoe presteert jouw organisatie binnen het digitale speelveld met de concurrentie. Macht: de kunde van de organisatie om de doelen en doelstellingen die binnen het digitale speelveld gelden te realiseren. Potentie: het in resultaat (en financieel) uitdrukken van het digitale bezit van een onderneming. Bij de digitale verandering zijn er twee uitgangspunten: het reduceren van de complexiteit en het realiseren van ‘de nieuwe eenvoud’.

Denis zorgt voor inzichten, help met het uitzetten van de digitale koers en laat organisaties groeien in het digitale landschap.

“Bij de digitale verandering zijn er twee uitgangspunten: het reduceren van de complexiteit en het realiseren van ‘de nieuwe eenvoud’.”

DENIS DOELAND

Achtergrond van Denis Doeland

Denis Doeland (Utrecht, 1971) is vanaf 1993 actief in de muziek (met name de dance-industrie). Hij begon zijn carrière bij platenwinkel Bad Vibes en startte vanuit die hoedanigheid de eerste muziekactiviteiten van ID&T. In de achttien jaar dat Doeland bij ID&T werkte, hield hij zich bezig met de exploitatie van intellectueel eigendom en de online activiteiten van ID&T, Q-Dance en Sensation en zette hij de muziekuitgeverij van ID&T en download portal Dance-Tunes op. 

Sinds mei 2011 richt hij zich volledig op DDMCA, zodat hij bedrijven, merken en organisaties kan helpen op de vele deelgebieden van de digitalisering van de business.

Visie van Denis Doeland

Als specialist in de digitale wereld helpt Doeland bedrijven en organisaties om internet en social media zo in te zetten, dat ze voldoen aan de nieuwe verwachtingen van fans, klanten, medewerkers en andere betrokkenen. Doeland loopt in Nederland voor op het gebied van kennisontwikkeling, kennisdeling en consultancy in combinatie met de inzet van technologie, internet en social media.

Doeland zijn visie is de volgende: een entertainment- of mediabedrijf heeft bestaansrecht door de content die het produceert en de fans die het daardoor aan zich weet te binden. In 2008 ontwierp hij de eerste (digitale) visie voor de entertainmentindustrie.

Als dj, evenement of festival ben je een netwerk. Content is daarbij de drijvende kracht, omdat het je in staat stelt verbinding te maken met fans en klanten. Data is de toegevoegde, sturende factor en economische waarde voor het bedrijf.

DENIS DOELAND

Uit deze visie ontstond het Business Acceleration Framework. Op basis van de vijf doelen van het Business Acceleration Frameworkgenereert een organisatie aan de hand van interne en externe data diverse analyses en overzichten van waaruit additionele en winstgevende groei-modellen ontstaan. De bedrijfswaarde en opbrengsten worden met het raamwerk voor iedere organisatie geoptimaliseerd.

Blogger en docent

Sinds begin 2013 is Denis, naast zijn werkzaamheden als consultant en adviseur voor diverse organisaties, gastdocent bij diverse hogescholen (Fontys, Inholland) en geeft hij gastcolleges aan diverse universiteiten (Universiteit van Amsterdam, Universiteit van Tilburg). Daarnaast bracht hij samen met Ger Hofstee het boek ‘vanAnaloognaarDigitaal.nu‘ uit. Eind 2015 verscheen zijn boek ‘EDM en de Digitale Wereld – Waarom dj’s, evenementen en festivals moeten veranderen?. Denis blogt daarnaast voor Emerce, Marketingfacts, Adformatie, LiveScope, Sportnext, Digital Economics, Fast Moving Targets, Fanfiber, True, DJ Mag en andere blogs.

Ik ben altijd gedreven, gemotiveerd, betrokken en enthousiast. Mijn communicatieve vaardigheden combineer ik met een commerciële, ondernemende en ‘out of the box’-mindset. Ik ben constant bezig met digitale strategie, social media, analytics, intellectueel eigendom en nieuwe businessmodellen voor diverse branches als sport, media en entertainment. Ik ben autodidact en heb een zeer uitgebreide, natuurlijke interesse in digitale media en de inzet van content binnen digitale media in relatie tot fans en klanten.

DENIS DOELAND – BUSINESS AND INDUSTRY HACKER

Doeland maakt tevens deel uit van de raad van advies van de start ups Next Level Impact (NXTLI). Hij levert verder diensten onder meer in de vorm van adviezen, analyses, keynotes, lezingen, masterclasses, waarderingen, trainingen, social media en internet monitoring.

Interviews

Tot slot Denis zijn CV is te vinden via zijn LinkedIn-profiel //nl.linkedin.com/in/denisdoeland

Vragen of hulp nodig op het gebied van digitale verandering, data, internet en social media? Neem gerust contact op.

Contact

Contact met Denis? Kijk dan hier


ebook download edm en de digitale wereld.001

Nog niet overtuigd? Koop dan het eBook volgens het Pay What You Want principe. Dat kan hier.

Liever een hardcopy? Bestel hem hier

Andere boeken van Denis Doeland zijn ook verkrijgbaar via

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl