instagram arrow-down
Denis Doeland

Hoofdstukken

Over deze publicatie

In EDM en de Digitale Wereld legt consultant en auteur Denis Doeland uit hoe de muziekprofessional zijn internationale loopbaan een impuls kan geven door zijn digitale strategie aan te passen.

In 60 seconden

Digitaal ecosysteem

De digitale wereld is een ecosysteem dat talloze sub-ecosystemen verbindt: online-gemeenschappen van eindgebruikers (klanten en fans), ontwikkelaars, toeleveranciers, distributeur en nog vele anderen. Deze maken gebruik van elkaars sterke punten. Ze complementeren en versterken elkaar en creëren aldus gezamenlijk waarde voor andere eindgebruikers. Dit is het fundament onder de digitale economie, waarvan de eigentijdse creatieve industrie – en dus ook de entertainment industrie – een integraal onderdeel is.

De digitale revolutie heeft de muziekindustrie fundamenteel veranderd. De productie, distributie, marketing, promotie en consumptie van muziek, en elektronische dance muziek (EDM) in het bijzonder, zijn gedigitaliseerd. Muziekprofessionals en feestorganisatoren staan voor nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen.

Aandacht is de nieuwe munt

In de online-economie is aandacht is de nieuwe munt en zijn data het nieuwe goud. In EDM en de Digitale Wereld schetst auteur Denis Doeland een strategie die het oude analoge verdienmodel transformeert tot het nieuwe digitale verdienmodel. Het boek maakt duidelijk waarom een gedegen digitale strategie een noodzakelijke en cruciale stap is naar blijvend succes. Het verklaart hoe deejays en evenementenorganisaties hun aanwezigheid in de sociale media kunnen uitnutten.

Echter, sociale media zijn veel meer dan een marketing tool. Het verzamelen van data via digitale platforms biedt talloze mogelijkheden om het publiek beter te leren kennen, wat bijdraagt aan een beter begrip van hun wensen en waarden. Dat helpt weer om de marktpositie van de deejay en evenementenorganisatie te versterken. Maar nog belangrijkers is dat data management en data analyse de mogelijkheid scheppen om nieuwe producten en nieuwe diensten te ontwikkelen, met nieuwe inkomstenstromen als resultaat.

EDM en de Digitale Werelddat hier te downloaden is – is verplichte kost voor iedereen die werkzaam is in de muziekindustrie: deejays, artiestenmanagers, promotors, label managers, organisatoren van festivals en evenementen, muziekuitgevers, distributeurs en detailhandelaren.

Over de auteur

Denis Doeland (Utrecht, 1971) is actief in de muziekindustrie sinds 1993, aanvankelijk voor ID&T. In 2002 startte hij DDMCA (Denis Doeland Management Consultancy and Advice). Na met succes een aantal internationale projecten te hebben afgesloten keerde hij terug naar ID&T, waar hij ondermeer Dance-Tunes, ID&T’s download platform, initieerde. Sinds 2013 is hij gastdocent aan Fontys Hogeschool in Tilburg. Eerder publiceerde hij, met Ger Hofstee, vanAnaloognaarDigitaal.nu. Meer over Denis Doeland, lees hier

Verkrijgbare formaten

EDM en de Digitale Wereld is een digitale publicatie en verkrijgbaar als papieren formaat. EDM en de Digitale Wereld is ook beschikbaar als Engelstalige uitgave, EDM and the Digital Domain, in een vertaling van Alfred Bos

* De foto’s voor deze digitale publicatie zijn beschikbaar gesteld door Xolali Joval.

→ Naar het eerste hoofdstuk


ebook download edm en de digitale wereld.001

Nog niet overtuigd? Koop dan het eBook volgens het Pay What You Want principe. Dat kan hier.

Liever een hardcopy? Bestel hem hier

Andere boeken van Denis Doeland zijn ook verkrijgbaar via

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl