instagram arrow-down
Denis Doeland

Hoofdstukken

Wereldwijde dance-industrie in 2016 ruim 7 miljard dollar

Geschatte leestijd – 1 minuut

Wereldwijd werd de omzet van de dance-industrie in 2014 door strateeg Kevin Watson geschat op ongeveer 6,9 miljard euro. Twee jaar daarvoor was dat nog zo’n 4,5 miljard. Anderen, waaronder de Amerikaan John D. Langdon van Massive Advisors, schatten de globale EDM-industrie zelfs op 15 tot 20 miljard euro. Ap Reinders van EVAR verwachtte voor 2015 dat de industrie de komende twee jaar boven de 7 miljard euro uit zou komen. Dat kwam hij ook met 7,1 miljard euro in 2015. Hoe groot was de wereldwijde dance-industrie in 2016? Onderstaand rapport dat tijdens IMS 2017 werd gepresenteerd geeft inzicht.

Cijfers

Jaarlijks worden door Kevin Watson cijfers bekent gemaakt over de omvang van de wereldwijde dance-industrie. Onderstaande samenvatting geeft een beeld.

(Download hier het hele rapport)

Trends

In het IMS Business Report 2017 -The annual report in Electronic Dance Music kun je verder een groot aantal trends signaleren. Maar welke zaken zijn opvallend? De 5 take aways uit het report.

  1. De globale dance-industrie is met 3 procent gegroeid tot 7,4 miljard dollar. Dit komt vooral door de groei van uitkomsten uit streamingdiensten en de uitbreiding van het aantal festivals dat wereldwijd wordt gehouden. De groei van het aantal festivals vindt vooral plaats in Midden- en Zuid-Amerika.
  2. Op Spotify zijn Brazilie en Mexico doorgedrongen tot de landen in de top 10. De meeste muziekconsumptie van dance vindt vooral plaats in Europa en Zuidoost-Azië.
  3. Wanneer het op genres aankomt dan zie je dat techno het grootste aan het worden is. Terwijl wereldwijd ook activiteit binnen drum & bass en trance plaatsvindt.
  4. Dance is als het technologietrends aangaat een van de meest vooruitstrevende branches. De adoptie van nieuwe technologie vindt snel plaats. Voorbeelden: Boiler Room en Google’s VR dancefloor en Hardwell’s Facebook Messenger bot.
  5. Een laatste opvallende trend. Sinds 2007 zijn in de Verenigde Staten de DJ Gear verkopen verdubbeld ten opzichte van het aantal gitaren dat in dezelfde periode werd verkocht. Pioneer zag zijn omzet met 300 procent toenemen sinds 2008.

Ga naar alle hoofdstukken


Download hier jouw eBookebook download edm en de digitale wereld.001

Wil je liever een papieren exemplaar? Bestel het hier …


Deze publicatie wordt ondersteund door

DDMCA, Fanalists, Jibe Company